Create Your World: Geliza Nicolaas

Ik-Company personal coach van Geliza Nicolaas

In januari 2009 ben ik verbonden geweest als coach aan Your World in Rotterdam. Rotterdam is in 2009 uitgeroepen tot jongerenhoofdstad van Europa. Tijdens een groot evenement; Create Your World ben ik Geliza Nicolaas tegen gekomen en werd ik haar persoonlijke coach. Zie onderstaand verslag voor het boek wat uit gaat komen rondom de activiteiten van Your World:

Evelien Peelen, coach van Geliza Nicolaas.

“Ze viel meteen bij binnenkomst al op, die zaterdag in januari, de grote Create Your World dag in het Hiltonhotel in Rotterdam. Enthousiast en stralend dat ze geselecteerd was om met haar droom een hele dag aan de slag te gaan met behulp van een professionele coach, bekende Nederlanders en vele medewerkers van Your World. Ze bleef ook stralen en daar had ze alle reden toe; zij werd een van de tien kandidaten die een maand lang hun droom in de openbaarheid mochten brengen om stemmen van het publiek te werven. Ze schopte het daarmee tot een van de vijf finalisten die naast een geldbedrag van 10.000 euro ook begeleiding van een coach toegewezen kregen. Ondertussen is het september en is er heel veel gebeurd. Wat het belangrijkste was voor mij als coach, in die beginfase, was om haar droom helemaal helder te krijgen, samen aan te scherpen en concreet te maken. In de vele gesprekken die volgden hebben we het concept van haar droom uitgewerkt en omgezet in een actief stappenplan. Daarnaast was en is het vooral belangrijk om draagvlak voor haar plannen te creëren bij de diverse instanties, instellingen en (potentiele) sponsors en hiermee samenwerking te zoeken. Geliza’s droom; een opvangtehuis voor kinderen van (ex) drugsverslaafde ouders staat of valt met deze medewerking. Naast het concrete actieplan was het Geliza’s belangrijkste taak om ambassadeur te zijn van haar eigen droom en deze uit te dragen in de publiciteit. Haar aanstekelijke enthousiasme, haar eigen achtergrond en de steeds duidelijker droom zorgden voor een hausse aan aandacht in de diverse media.”

“Terwijl zij aan tafel zat bij Pauw & Witteman sms’te de wethouder jeugd van Den Haag naar zijn rechterhand dat hij contact met haar moest opnemen. Dankzij dit contact zaten we later om de tafel met de welzijn organisatie Zebra, met panden in het centrum van Den Haag en in de Schilderswijk. We starten begin oktober met een pilot voor 15 jongeren in samenwerking met Jeugdzorg, Zebra en de gemeente Den Haag. Het project gaat nu, een paar maanden later, echt van start. Ondertussen hebben we ook Stichting Geliza opgericht inclusief bestuur waarmee we de boer op kunnen gaan om fondsen te werven voor na de pilot. De eerste sponsor welke naam we nu al mogen noemen is John de Mol. Hij gaat de stichting, op persoonlijke titel ondersteuning bieden. En zo rolt het balletje elke keer verder en hebben we elke keer weer wat te vieren. Dat kunnen we ook goed samen en we noemen onszelf gekscherend; het gouden duo. Wat mij het meeste raakt in Geliza is haar veerkracht en haar positieve drive. Uit een moeilijk verleden haalt ze nu de kracht om kinderen in de situatie waarin ze zelf zat, te bieden wat ze toen graag had gehad: een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en zonder schaamte hun verhaal kunnen delen met lotgenoten. En waar ze kunnen deelnemen aan diverse projecten om iets bijzonders tot stand te brengen en wellicht talenten te vinden waar ze hun hele leven wat aan hebben. Geliza’s talent is in ieder geval dat ze kan voorleven aan de jongeren wat je kan bereiken als je in staat bent het heft in eigen handen te nemen en iets te maken van je leven. Alleen al dat voorbeeld zijn kan het begin zijn van een nieuw leven voor jongeren die in een moeilijke thuispositie zitten. Ik ben heel blij dat Geliza op mijn weg is gekomen. We hebben de afgelopen maanden al veel met elkaar meegemaakt. Geliza heeft, het afgelopen jaar, naast het intensieve traject om haar droom te realiseren, op privevlak, heel wat voor haar kiezen gehad en ik ben dankbaar dat ik naast coach en projectbegeleider, haar steun en toeverlaat mag zijn.”

Als jij elk incident een betekenis kan geven dan leidt dat tot bewustzijn, ervaring en wijsheid.
Heb de moed om jezelf beter te leren kennen dan ben je in staat om jezelf en je beperkingen te overwinnen.
Leven zonder angst, zonder onzekerheid en met open vizier het leven tegemoet treden zal je in staat stellen om jezelf te overtreffen.